Vinterns Filmer

När vinterns dystra väder sveper in och kylan lagt sig över stad och land vill man helst spendera tid inomhus. Varför inte då se på en film eller två. Här är några utav de nyaste sevärdheterna som kommer på bio nu i vinter.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

West Side Story (2021): 

Genre: Romantisk musikal drama

I 50-talets New York slåss två gatugäng om kontroll över West Side. Tonåringarna Tony och María har anknytning till vardera gatugäng, men trots detta blir de kära i varandra.

Filmen är baserad på den kända Broadway musikalen av samma namn, som redan har en film från 1961. Denna gång är det den hyllade filmregissören Steven Spielberg som kommer göra sin tappning på denna klassiska berättelse, inspirerad av Shakespeares Romeo och Julia. Filmen släpptes den 10:e december.

_____________________________________________________________________________

Foto: 20th Century Studios
Spider Man: No Way Home:

Genre: Action/Äventyr

Efter att Peter Parkers identitet blivit avslöjad i den förra filmen har hans liv tagit en drastisk vändning. Han ber Dr. Stephen Strange om hjälp att återställa hans hemliga identitet med magi, men detta får farliga konsekvenser.

 

Den sista filmen i den nyaste Spider Man trilogin och troligen också Tom Hollands sista film i rollen som den titulära karaktären. Filmen släpptes den 15:e december.

_____________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Sony Pictures Releasing

Scream (2022)

Genre: Skräck/Thriller

Tjugofem år efter att en rad brutala mord chockade den lugna staden Woodsboro, har en ny mördare tagit på sig den ikoniske Ghostface-masken och börjar rikta sig mot en grupp tonåringar för att återuppliva hemligheter från stadens dödliga förflutna.

 

Detta blir den femte filmen i den populära slasher-franchisen. Filmen släpptes den 14:e januari 2022.

_____________________________________________________________________________

 

Foto: Paramount Pictures
Morbius:

Genre: Fantasy

Biokemisten Michael Morbius är svårt sjuk i en sällsynt blodsjukdom. Han tar en desperat chans för att bota sig själv. Men vad som först verkar vara ett lyckat resultat visar sig snart vara något som kan vara värre än sjukdomen.

 

Filmen är baserad på Marvel Comics karaktären med samma namn. Och är planerad att vara den tredje filmen i Sony’s Spider-Man universum. Varav de tidigare var Venom och dess uppföljare Venom: Let There Be Carnage. Filmen är planerad att släppas den 28:e januari 2022.

_____________________________________________________________________________