Nellie Andersson

Vad händer efter STUDENTEN?

Har du beslutsångest kring vad som ska hända efter gymnasiet? Eller har du kanske inte en aning om vad du ska göra? Här kommer vi med några roliga tips om vad man kan ägna sig åt efter man tagit studenten!

Extra svårt under ovisa tider. 

Som när det gäller precis allt annat så gör pandemin inte detta lättare. Om man hade storslagna drömmar som inte är möjliga att genomföra just nu kan det kännas tungt. Kanske får man inte komma in i landet där man ska jobba som au-pair eller så tar inte drömföretaget längre emot praktikanter. Det enda man kan trösta sig med är att vi alla sitter i samma båt. Förhoppningsvis kommer det en tid efter detta, och alla storslagna chanser åter. Livet är långt och möjligheterna är fortsatt många!

Alternativ ett

Testa på arbetslivet!

Detta är perfekta tillfället att prova på arbetslivet. Du har chansen att få rutin samtidigt som du kan spara lite pengar till framtiden. Eller varför inte kombinera nytta med nöje? Praktikplats på drömjobbet, säsonga i fjällen eller arbeta som AU-pair på annan kontinent. En rolig sida som erbjuder spännande jobb världen över är “Worldpackers”.  

Alternativ två

Plugga vidare! 

Om du vet vad du vill jobba med i framtiden är det perfekt tillfälle att börja plugga vidare när man fortfarande har motivationen uppe! Valen är många – upplev studentlivet på ett typiskt universitet, läs upp betygen på komvux eller välj mellan kurser online! 

Alternativ tre

Våga satsa på en dröm! 

Eller gör det bara för att det är roligt. Nu har du massa tid att ägna dig åt saker, som du alltid drömt om att satsa på. Ta upp sportkarriären igen, sök filmrollen eller starta eget företag! 

Valen är många sålänge man inte är rädd att misslyckas. 

Alternativ fyra

Flytta hemifrån!

 Trött på Falköping? Eller på att syrran jämt snor dina kläder? Ta tillfället i akt och hitta något eget, kanske i en helt ny stad – eller ett helt nytt land. Hyr en liten etta i andrahand eller prova på ett kollektiv. Du får chansen att känna på vuxenlivet, upptäcka nya platser och lära känna nya människor.  

 

Alternativ fem

Upptäck världen! 

Förhoppningsvis kommer en dag då tillfället finns igen och situationen tillåter. Kanske är då drömmen att backpacka i Asien, tågluffa i Europa eller surfa i sydamerika, oavsett vad så är detta perfekta tillfället att åka på upptäcksfärd och besöka platser man alltid velat se.