UF-företag

Padel Movement UF

Padel Movement UF är ett företag som erbjuder padel lektioner från en utbildad tränare genom Svenska padelförbundet. Företaget drivs av ekonomi-eleverna Moa Odén, Melker Kalén och Olof Nilsson, som ville ta tillvara på deras  intresse inom sporten, samt utnyttja trenden att spela padel. Just namnet Padel Movement UF kom de på genom att hämta inspiration från sportföretaget “Stadium”s slogan, “join the movement”. En cool slogan, som också är sportrelaterad, precis som deras UF-företag. Padel Lektionerna släpps runt mitten av November, och i nuläget kostar en lektion 500 kr, men i framtiden planerar Moa, Melker och Olof att erbjuda andra typer av paket, med andra priser. I priset ingår det en padellektion på 1 timme, banhyra, samt bollar. Rack finns att hyra på plats. För att boka en lektion kan du kontakta företaget via instagram, sms & facebook, men de planerar också att starta en webbsida där man kan boka lektioner, betalningen sker sedan smidigt på plats. Padel Movement UF märker också ut sig genom att ha bättre priser än sina konkurrenter samt att dem har mer flexibla tider. Är du sugen på att bli duktig på padel? Tveka inte på att höra av dig till Padel Movement UF!

RePlay UF

Julia Arnesson, Ida Fällström, Klara Roslund, Elias Willbo & Theodor Grahn, det är de fem ekonomi eleverna som står bakom RePlay UF, företaget som tillverkar skålar från gamla lp-skivor. Idén kommer ifrån att dem ville göra en snygg design till hemmet, men samtidigt värna om miljön, vad är då bättre än att använda lp-skivor, något som redan finns men inte kommer till användning, för att göra snygga skålar? Namnet RePlay UF, kommer just från deras affärsidé, re står för recycling – återvinning på engelska, och Play kommer ifrån att det är just gamla skivor dem använt sig utav. Skålarna de säljer kostar 49 kr och lanseras kring den 10 November, företaget planerar också att utveckla sin design till andra produkter än bara skålar. Det kommer finnas möjlighet att köpa deras produkter på lokala marknader och liknande, men också genom instagram, facebook & mail. För en unik produkt som är både snygg, prisvärd och miljövänlig, vänd dig till RePlay UF!

Lignum UF

Fyra tjejer med samma affärsidé, de ville ta tillvara på överblivet material och skapa något nytt, något som passar alla hem. Så gick tankarna för ekonomi eleverna Emma Andersson, Thea Larsson, Elin Brissman & Stina Maier, som tillsammans driver Lignum UF. Deras produkt består av en kub av trä, som blivit över från lokala snickerier, samt glasburkar som samlats in. Med dessa material skapar sedan tjejerna en unik bordsdekoration, som finns i både vitt och betsat trä. Inspirationen till produkten kommer från deras egna inrednings och miljöintresse. Namnet Lignum kommer just från deras produkt, då lignum betyder trä på latin. Produkten planeras att släppas senare i höst och kommer ligga på cirka 179 & 249 kr, beroende på vilken storlek man köper. Tjejerna kommer finnas på lokala marknader & mässor för att sälja sin produkt, men den kan också köpas på Facebook, instagram & mail.