Tiger Tegenrot går nu sista terminen på Ållebergsgymnasiet och RIG. Tiger nämner att det är ett av de bästa besluten han tagit i sitt liv. Trots att det innebar att lämna tryggheten och vännerna i Lomma så har det givit så mycket mer än vad jag någonsin kunnat tänka mig, säger han. 

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?

Vi har totalt 9 träningar under en skolvecka. Var av fem är volleybollträningar efter skolan. Två gym och två fys, för att förebygga skador som lätt kommer när man anstränger kroppen så pass mycket. Något jag själv märkte av hela tvåan med en skadad axel. 

Vad är det bästa respektive sämsta med RIG? 

Det bästa tycker jag är att man får varierade träningar med hög kvalité. Det sämsta måste vara att man inte har tid att umgås med de eleverna på skolan som inte går RIG. Träningsschemat är tight och de lediga timmarna man har får oftast läggas på studier.  Detta leder till att man får en helt annan gymnasieupplevelse än de andra eleverna på skolan. 

Hur fungerar det att bo tillsammans med vänner?

I min lägenhet har det alltid fungerat väldigt bra, vi har kommit bra överens och visat hänsyn till varandra. Dock vet jag att andra har kommit mindre bra överens. Tror tjejerna haft det lite tuffare att komma överens än killarna, i alla fall bland 00:orna. Men annars är det kul att bo ihop eftersom man blir så tighta och lär känna varandra ännu bättre.

Vad är ditt sjukaste RIG-skvaller?

Man har ju hört några fall där spelare blivit utslängda. Ofta beror det på att dem struntat i reglerna och druckit alkohol eller i något fall förvarat alkohol i lägenheterna. Men det sjukaste jag hört måste nog i alla fall vara när någon hade gjort hembränt i en av lägenhetens garderober.

Ditt häftigaste RIG-minne?

Det måste nog vara när jag kom med i U17 landslaget i början av ettan och därefter fick resa runt i Europa för att spela volleyboll, något man drömt om sedan man var liten. 

Hade du rekommenderat RIG till andra? 

Absolut! Speciellt om man vill fortsätta med sin volleyboll karriär efter gymnasiet. Det krävs endel för att orka med men om man är säker på vad man vill skulle jag absolut rekommendera det.

Linn Andersson/Sa16a