SAMHÄLL MEDIA

Att börja gymnasiet och veta vilket program man ska gå är inte alltid det enklaste beslutet. Vad vill man göra efter studenten? Vad vill jag jobba med i framtiden? Vad ska alla mina kompisar välja? För mig var samhäll och media ett enkelt val. Samhäll oavsett inriktning är en högskoleförberedande program som ger en bra möjligheter för att kunna plugga vidare efter studenten vilket jag tycker är bra. Inför tvåan på samhäll gör man ett inriktningsval där man kan välja mellan samhäll, beteende och media. Jag valde media då det praktiska och kreativa passar mig riktigt bra och framför allt är det väldigt kul. Bra och kompetenta lärare, spännande digitala program att arbeta i samt att få vara en del av att skapa vår skolas alldeles egna skoltidning Diggit! Utöver Diggit-tidningen som vi skapar gör vi även utställningar som ställs ut i skolan där vi bland annat får återskapa bilder med oss själva som modeller.

Text och layout: Hanna Fredriksson

En gång under de tre åren åker vi upp till Stockholm och besöker bland annat Slottet och Fotografiska museét vilket var en av de bästa upplevelserna under hela gymnasietiden. Utöver det roliga vi får göra och testa på så är samhäll media ett program som har fått mig att må bra under alla åren. Det är ett program med lagom mycket plugg då programmet fokuserar på effektivt arbete på plats i skolan med vår kreativitet. På grund av det praktiska blir det en bra gemenskap då sammarbetet är en viktig del för att klara av våra olika projekt. Ållebergsgymnasiets olika program är alla bra utbildningar. För dig som föredrar det praktiska och kreativa är samhäll media ett perfekt val och inget jag tror att någon kommer ångra. Att få vara en del av att fånga upp skolans anda och kunna visa upp det som händer här är det bästa med hela programmet, få vara ansiktet utåt och representera skolan.