Diggit har träffat och intervjuat Olivia Elmebro och Alina Hovskär om gruppen Ny Generation som de är aktiva deltagare i. De går båda andra året här på Ållebergsgymnasiet. Alina går ekonomi och Olivia samhäll. För dem har kristendommen alltid varit en viktig del i deras liv. 

Vad är ny generation för grupp?

Ny generation är en kristen skolgrupp. Det är en organisation som finns på flera gymnasium, grundskolor och högskolor rund om i landet och även i flera andra länder. Ingen speciell kyrka står bakom utan det är bara en egen religös grupp. 

Kan ni berätta lite om just er grupp på Ållebergsgymnasiet?

Vi är ungefär 15 elever på Ållebergsgymnasiet som medverkar i organisationen. Vi finns på skolan för att sprida glädje, skolan kan ju annars vara ganska tuff. Vi vill helt enkelt göra skolan till en trevligare och bättre plats genom att sprida vardagsgläjde. Små saker som vi gör kan förgylla någons dag.

 

 

Kan ni berätta lite om vad det är ni gör?

Vi i gruppen träffas en gång i veckan då vi pratar och planerar om det är något som ska göras. Vi läser även biblen tillsammans under dessa möten. Sedan så gör vi projekt på skolan, vi har exempelvis delat ut frukost, satt hjärtan på skåpen under alla hjärtans dag. Vi brukar även finnas på ållefestare och dela ut vatten och muffins. 

Vad är erat nästkommande projekt?

Just nu har vi inga konkreta planer. Vi gjorde rätt så mycket i december mednytt projekt varje vecka så efter det har vi tagit det lite lungt. Vi funderar på att göra något till påsken, men vi är inte säkra på vad än. 

Varför har ni valt att gå med i gruppen? 

”Jesus betyder väldigt mycket för mig och har gett mig väldigt mycket glädje, så jag vill sprida vidare den glädjen till andra” – Svarar Alina.  ”och först och främst att göra skolan ljusare somsagt. ” Tillägger Olivia.

Kan andra gå med i gruppen?

Ja såklart! Det är bara skicka iväg ett DM till vår instagram ng.alleberg, det går också bra att prata med oss när vi gör våra projekt.