18 mars äger det stora årsmötet rum. Då har alla skolans elever chans att ta sig an det prestigefyllda uppdraget som skolans nya elevkår. 

Efter ett år krävande men kul år letar nu kåren nya ambitiösa elever som vill ta över ansvaret som skolans elevkår.  

”Det har har varit ett roligt år med mycket planering, men det har också varit en fantastisk upplevelse och jag har utvecklats som person på flera plan. ” Säger viceordförande Ludvig Brorsson. 

Vad innebär det att vara en del i elevkåren?

Det krävs att man har en vilja att förbättra och utveckla skoltiden för alla elever. Ha ett öga för planering och framförhållning. Trots att det ibland kan kännas jobbig när man sitter där på skolan 17.30 så är det bakom planeringen och arbetet många härliga skratt och vänner för livet. Det kanske låter som mycket planering och ansvar men eftersom gruppen arbetar tillsammans brukar det flyta på ganska bra. 

 ”Ingen hade riktigt några tidigare erfarenheter utan vi har lärt oss allt efter hand. Något jag tror att alla i kåren håller med  om.” Säger Linn Andersson. 

18 Mars hålls årsmötet, där kommer vi gå igenom allt den nuvarande kåren gjort under sitt kårår. Bokföringen kommer granskas av Sveriges Elevkårer för att se till att allt har gått rätt till.  Det kommer också finnas tid för frågor och funderingar samt idéer för vad den kommande kåren kan fokusera på. Giltig frånvaro från samtliga lektioner. 

Amanda Steise / Sa16m