Max Ahlin

Max Ahlin går sista året på el och energiprogrammet här på Ållebergsgymnasiet. Han har kört enduro sedan han var åtta år gammal, då han blev intresserad för att hans pappa tävlade i sporten. Nu 10 år senare så har Max både vunnit VM och EM och är medlem i Sveriges landslag.

 

Berätta om din seger i EM

“Det är ju de nitivt det största som har hänt i min karriär! Under serien i EM så körde jag totalt 4 deltävlingar varav 9 tävlingar totalt som var fördelat under säsongen, jag vann totalt 7 av dem. Tävlingarna var utspridda i flera olika länder i Europa, bland annat i Lettland, Portugal och Finland. I Finland var finalen mellan den 5-7 september. Den första tävlingen i finalen gick jättebra, då vann jag igen! Under dag två körde jag lugnt och kom på andraplats, en andraplats skulle säkra mig inför vinst oavsett hur det skulle gå i det tredje loppet. Så efter det andra loppet var det redan säkrat att jag var mästare i EM! Segern var ju såklart sjukt rolig, jag kunde knappt inse att jag hade vunnit. Det är mer nu i efterhand jag har börjat inse att det är rätt stort faktiskt!”

 

Du vann även SM under samma säsong, berätta lite om det!
“Jag skulle säga att det var lite hårdare konkur- rens i SM, vilket kanske låter lite konstigt. Folk tänker att jag lätt skulle vinna SM eftersom jag hade vunnit EM, men de är inte riktigt samma- sak. Detta beror på att alla kör i min klass på samma motorcykel med samma motor i EM medan i SM så har vissa snabbare motorcykel vilket gör att de blir tuffare konkurrens. Så segern i SM var inte lika självklar som segern i EM. Segern i SM avgjordes i den allra sista tävlingen och där skiljde det endast två poäng mellan mig och personen på andra plats.”