Madelen Janogy Falköpingsbon med en karriär som går uppåt i raketfart

Madelen Janogy, falköpingsbon med en karriär som går uppåt i raketfart har gett oss i DIGGIT en exklusiv intervju om hur hennes tid på Ållebergsgymnasiet och NIU fotboll har hjälpt henne i sin pågående karriär. Under sina yngre år som fotbollsspelare har hon varit med i U17, U19 och U23 landslaget. Under det senaste året har hon blivit uttagen till seniorlandslaget och gjort sina första mål. Hon avgjorde matchen mot Ungern med sina två mål och gjorde även ett avgörande mål i Sveriges 2-0 vinst mot Chile. Under sin korta tid med seniorerna har hon gjort ett starkt avtryck på Sverige och Falköping. Dessutom har hon fortfarande en lång och ljus tid framför sig. 

Under vilka år och vilket program gick du på gymnasiet? 

Jag gick på Ålleberg mellan åren 2011-2014 och jag gick Ekonomi-Företag. 

Gick du NIU och tror du att det har hjälpt dig mycket i din karriär?

Jag gick NIU och jag tror absolut att det har hjälpt mig i min karriär. Där fick jag in 3 extra pass i veckan och jag fick även träna med killar. Där fick vi också träna individuellt och träna på det man behövde. Det tyckte jag var väldigt bra eftersom man inte riktigt kunde göra det på samma sätt i klubben. 

Vem är din största förebild inom idrotten?

När jag var yngre så tyckte jag väldigt mycket om Marta. 

Hur kändes det när du fick frågan om att vara med i seniorlandslaget?

Det var otroligt kul och jag blev såklart jätteglad. Det är en dröm jag har haft länge och ett mål jag satt upp. 

Vad har gjort att din karriär tagit ett stort steg framåt just i år?

Jag tror att det beror på att jag har hamnat i en miljö där jag trivs väldigt bra och en miljö som är väldigt utvecklande. Jag har spelat i Piteå IF i tre år nu och känner att jag har utvecklats jättemycket här. Det är otroligt duktiga spelare och tränare där. Jag har även varit skadefri i år. Sen får man inte glömma det hårda jobbet och att alltid tro på sig själv. 

 

Hur kändes det att vara tvåmålskytt i er match mot Ungern?

Det var otroligt kul att få göra två mål i landslagströjan. En häftig känsla som jag hoppas få uppleva igen!

Har du några framtidsplaner?

Jag ska fortsätta spela fotboll och försöka bli så bra jag kan bli. Träna på och utvecklas. 

Vad är din hemlighet bakom framgången, har du några tips för ungdomar?

Mina tips skulle jag säga är att våga tro på sig själv, våga drömma och träna hårt. Det har varit en nyckel för mig. Jag är en spelare som inte tänker så mycket utan bara kör. Jag litar på mina kvaliteter på fotbollsplanen. På match brukar jag tänka att jag ska gå ut och göra det jag gör varje träning 6 dagar i veckan. Det är en trygghet för mig. Att lita på det jag kan och bara gå ut och köra. 

Är det någon speciell person på Ålleberg du skulle vilja uppmärksamma, någon som hjälpte dig mycket genom gymnasiet?

Peter och Mårten var mina tränare under min tid på Ålleberg och de har jag även kontakt med idag. 

 

Relaterade artiklar

Relaterade artiklar

studentpresenter

Glas Först ut har vi olika typer av glas. Det är både fint och praktiskt samtidigt som det är något som alla kan få nytta av.Accesoarer Här kommer ettsäkert kort som går hem hos de allra flesta! Kan man någonsin få för mycket av smycken ochaccessoarer? Inredning Till...

läs mer

Fordons-och transportprogrammet

             FORDONS-OCH TRANSPORTSPROGRAMMETFordons-och transportprogrammet är perfekt för dig som vill jobba med bilar i framtiden! Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program och på Ållebergsgymnaset erbjuds två olika inriktningar inom...

läs mer