L

Lär känna studentsamordnaren

iana Riekstina

Ållebergsgymnasiet är en skola där trivsamheten står i första hand.

En som har en viktig del i detta pussel är Liana Riekstina, studentsamordnare. 20-årige Riekstina är tidigare elev på skolan och efter sin studentexamen fick hon sin nya tjänst. – Min tjänst är väl egentligen lite flummig säger Liana och skrattar innan hon fortsätter – Jag ansvarar i grund och botten för skolans marknadsföring och kommunikation med övriga skolor och dylikt. Jag försöker också ha en bra kontakt med nuvarande elever och tillmötesgå deras behov.

 

 “Jag vill alltid utvecklas”

Under sin treåriga gymnasietid studerade hon på samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap – en utbildning som gav henne mycket. – Jag är ju väldigt social och ville gå någon utbildning som kunde ge mig en grund att stå på.

Utöver ditt arbete på skolan, vad sysslar du med på fritiden?
Jag är nog ganska arbetslojal så det blir en hel del planerande även hemifrån. Utöver det så är jag väldigt gärna med mina vänner eller håller på med någon träningsaktivitet.

Efter några minuters prat om sidospår är vi åter tillbaka med tankarna på Ållebergsgymnasiet.

Om du ska precisera några likheter och skillnader
jämfört med din nuvarande roll och hur det var som elev?
Det finns såklart både fördelar och nackdelar med båda. Som elev var man ju mycket med sina kompisar och var väldigt schemabunden, å
andra sidan så kan jag nu styra mitt schema lite mer självständigt och planera mina åtaganden. Dessutom har jag fått lära känna många underbara elever, kollegor och övrig personal.

Hur ser du på din framtid?
Mina framtidsplaner är väl i dagsläget ganska oklara. Så länge jag trivs med min roll och känner att jag fortfarande utvecklas så trivs jag. Men framtiden får utvisa vad som kommer att ske