För några månader sedan spelade Jonatan Hellvig och David Åhman ”European Youth Continental cup” och visste redan efter sin vunna kvartsfinal att paret skulle få vara med i Ungdoms-OS. Vilket gick väldigt väldigt väldigt bra..

Hur många medaljer har du och David tagit tillsammans utomlands?

-Vi har deltagit i 5 st turneringar utomlands där vi vunnit guld i ”Youth Continental Cup” U18 EM och Ungdoms-OS vilket var det mest imponerande av dom alla. Vi har även spelat några av ”Swedish beach tour”s stopp i sommras där vi vann ett av stoppen. Vi spelade oss också hela vägen till ett Senior-SM silver på BeachVolley SM på Tylösand.

När fick ni reda på att ni skulle spela ungdoms-OS?

-Vi spelade en turnering (Youth Continental Cup) vilket var den andra kvalrundan till OS. David spelade tillsammans med Joel Andersson (går år 3 på RIG) den första kvalturneingen i Lichtenstein där dem tog hem guldet och kvalade vidare. Kvartsfinalen var den viktigaste matchen under hela turneringen då alla som gick vidare från kvarten kvalade in till OS i Buenos Aires senare samma år

Trodde ni att det skulle bli så bra som det blev?

-Hehe nä det kan man ju inte riktigt säga, det gick över förhoppningarna. Man tänker ju alltid att det hade varit kul med medalj men att vi skulle flyga hem med guldet var inget vi förväntade oss!

Känslan att vinna guld, kan du berätta?

-Den är väldigt j**ligt skön!!! Det slog mig inte förens några minuter att vi inte bara vunnit ett guld utan ett historiskt OS-guld. Känslan är obeskrivlig, det har varit en otrolig resa som ”slutade” med bästa möjliga resultat!

Text: Tiger Tegenrot SA16a

Bild: Jonatan Hellvig