Efter att ha arbetat som trafiklärare på Thorells trafikskola i sju år, kände Jonas Flink att det var dags att ta sig an nya utmaningar. Drömmen om att starta en egen trafikskola har länge funnits hos honom, och nu när alla utbildningar är klara är det äntligen dax! 47-åringen från Falköping öppnar sin alldeles egna trafikskola.

Idén till en egen trafikskola har alltid funnits i bakhuvudet på Jonas Flink, men mycket annat har hela tiden kommit emellan. För att starta en egen trafikskola måste man först och främst ha jobbat som trafiklärare i minst två år, utöver det måste man också ha genomgått en utbildning på högskola för att bli utbildningsledare, vilket han ägnat våren 2021 åt. 

Jonas som tidigare arbetat på Thorells trafikskola trivdes väldigt bra där och kom bra överens med sina kollegor. Nu när han börjar närma sig 50-årsåldern tycker han att det börjar bli dags att ta tag i sin dröm om något eget. Med mycket stöttning av familjen tog han därför beslutet att göra verklighet av drömmen han så länge haft, dörrarna till Flinks trafikskola slår upp runt årsskiftet. 

Trafikskolan ligger på Odengatan 38, i samma byggnad som Willys. Vilket gör det smidigt för eleverna att ta sig ner till trafikskolan, då det är gångavstånd från både Ållebergsgymnasiet, men också det påtänkta nya högstadiet. Dessutom finns det busshållplatser precis utanför lokalen. De körkort som kommer erbjudas är i första hand B-körkort, men längre fram till våren kommer det även finnas möjlighet för de lite yngre att ta AM-körkort. Till en början kommer det finnas två stycken olika bilar på trafikskolan, två stycken Audis, en elhybrid som är automatväxlad och en manuellt växlad bil som drivs av bensin.

Vad det gäller priser så kommer Flinks trafikskola ha ungefär samma minutpris på körlektionerna som de övriga trafikskolorna i Falköping. Skillnaden är dock att hans körlektioner kommer vara 50 minuter långa, istället för 40 minuter. Jonas poängterar att det hans trafikskola ska konkurrera med är kvalitéten på körningen, och inte priset i första hand. Trafikskolan  kommer att ingå i STR, vilket innebär att Jonas kommer att använda sig utav elevcentralen, och det är därigenom man kommer att boka sina körlektioner, men det kommer också kunna gå att nå Jonas genom telefon. För att hitta mer information om Flinks trafikskola kan man följa @flinkstrafikskola på instagram. Där kommer det bland annat komma upp exakt öppningsdatum, ytterligare info samt fina öppningserbjudanden.

Sammanfattningsvis så kommer Flinks trafikskola påminna om de övriga trafikskolorna i Falköping. Med seriösa utbildare, bra upplägg och överlag en väldigt hög kvalitet på utbildningen. En viktig aspekt för Jonas är dessutom att det ska vara roligt att ta körkort, vilket är något han kommer sträva efter att försöka uppnå för hans elever. För en seriös, men samtidigt rolig väg till att ta ditt körkort, så kan Flinks trafikskola vara den rätta platsen för just dig!

 

Instagram: flinkstrafikskola

Telefon:070-226 08 20