Vi är 4 killar på teknikprogrammet med inriktning produktion. I och med att vi går teknik har vi möjligheten att välja ett praktiskt arbete, vilket vi väldigt snabbt bestämde oss för att göra. Därefter beslutade vi oss för att konstruera en gokart. Inspirationen fick vi från ett tidigare gymnasiearbete där ett gäng grabbar hade byggt en gokart. Vi alla tyckte att det lät som ett riktigt roligt projekt. För att kunna genomföra projektet har vi bland annat köpt en gokart från ett gammalt gymnasiearbete. Där fick vi tag på en motor likaså däck och andra smågrejer. Vi använder oss också av ett program som heter CAD för att tydligt måla upp en bild över resultatet. Vi har även tagit hjälp av skolan och en gokart anläggning för att få tag på material och andra tillgångar. 

 

 

 

Vårt mål med arbetet är såklart att vi ska ha en fungerande gokart och som det verkar just nu ser resultatet ut att bli positivt. Vi hoppas också att vi kan följa vår planering så att det inte blir stressigt i slutet av vårterminen. Ett ytterliggare mål vi har är att bygga den så billigt som möjligt och använda saker vi hittar eller får, istället för att köpa nytt. 

 – Vi är två glada tjejer från ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Som gymnsiearbete har vi bestämt oss för att undersöka stereotyper. De tre stereotyper vi valt ut för att studera är blyghet, ohjälpsamhet och konflikträdsla. Varje stereotyp ska vi utföra på 10-15 personer här i Falköping.

Blyghet ska vi undersöka genom att en av oss går fram till en främling vid en busshållsplats. I väntan på bussen ska vi starta en konversation med den utvalda främlingen, och se hur personen reagerar. Den andra stereotypen vi ska studera är ohjälpsamhet.

 

 

 

 

Vårt mål med gymnasiearbetet är att få reda på om de tre svenska stereotyperna stämmer på Falköpingsborna eller inte. Sedan hoppas vi att det inte blir allt för hemskt att genomföra dessa olika situationer. 

 Experimentet ska genomföras genom att en av oss ska gå fram till en ovetandes försöksperson och fråga om att få låna personens mobiltelefon för att ringa ett samtal, pga att sin egen mobil är död. Sist men inte minst har vi konflikträdslan som också kan kombineras med stereotypen köbildning. Här ska vi testa att gå före folk i kön och se hur reaktionerna blir. Dessa tre experiment blir grundläggande för vår rapport.