Elden Ring är ett open world action RPG spel som utvecklats av FormSoftware, skaparna av Dark Souls, och publicerat av Bandai Namco Entertainment. Spelet gjordes i samarbete med George RR Martin som är mest känd för sina fantasyromaner Sagan om is och eld, vilket serien Game of Thrones är baserad på. Spelet utspelar sig i riket Lands Between efter att den titulära ringen har förstörts och dess skärvor tilldelade drottning Marikas halvgudsavkommor som besvärar dess makt. Du spelar som en Tarnished, en landsflyktig som som blivit återkallad för att återställa Elden-ringen och bli Elden-herren.
Konsoler: Microsoft Windows, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox series X/S

God of War: Ragnarök är ett action äventyrsspel som utspelar sig i nordisk mytologi som den förra titeln God of War (2018). Det blir den elfte titeln i God of War-serien. Nu när serien har flyttats till Nordisk mytologi får man lära känna Kratos son Atreus och visar en äldre Kratos som söker upprättelse för sitt tidigare liv. Spelet som tidigare titlar utvecklas av Santa Monica Studios och kommer publiceras av Sony Interactive Entertainment vilket tyvärr betyder att det är en Playstation exklusiv titel.
Konsoler: Playstation 4, Playstaion 5

Hogwarts Legacy är ett action RPG spel som utspelar sig i The wizarding world under sent 1800-tal och följer en elev på Hogwarts och där du som spelare med hjälp av dina beslut formar dess resa. Man får möjligheten att välja sitt hus och vara närvarande under lektioner på skolan. Man få också utforska en öppen värld som innehåller kända platser som Hogsmeade och the Forbidden Forest. Spelet utvecklas av Avalanche Software och publiceras av Warner Bros. Interactive Entertainment. Spelet använder också Unreal Engine som spelmotor. Det är samma spelmotor som används i Life is Strange, Mortal Kombat, Rainbow Six och många fler. Spelet kommer att släppas till Microsoft Windows, Playstation 4 och 5, Xbox One och Xbox Series X/S.

För fans av spelserierna The Elder Scrolls och Fallout kommer nu Bethesda Game Studios första nya IP (Intellectual Property) på över tjugofem år. Starfield kommer vara ett action RPG som utspelar sig i framtiden då vi koloniserat planeter utanför vårt solsystem. Utforskning kommer stå i centrum där spelaren kommer få resa runt till de olika planeterna och själv skapa sin egna historia. Spelet kommer släppas till Microsoft Windows och Xbox Series X/S