Det hon ser fram emot mest med att spela i USA är att kunna utvecklas ännu mer och få möjlighet till att träna med människor som satsar stort för att kunna spela på elitnivå i framtiden. Tränarna där är också väldigt duktiga och har själva tidigare spelat på en mycket hög nivå.

Utbildningen som hon ska läsa är tre år lång men hon signar för ett år i taget, vilket gör att hon har möjlighet till att fortsätta om hon vill och även sluta efter ett år om det inte känns rätt. Ulrika känner en del tjejer som tidigare har åkt till USA och även några före detta RIGare som varit där, bland annat Fanny Åhman och Wilma Calmfors. De har trivts väldigt bra i USA vilket i sin tur har inspirerat Ulrika till att testa att göra samma resa.

Volleyboll är en väldigt fysisk sport där ens längd och kroppsliga form spelar stor roll, vilket leder till att Ulrika tvivlar över ifall hennes fysiska förmåga kommer kunna sträcka sig så långt att hon ens hade kunnat jobba med volleyboll i framtiden om hon hade velat. Hennes mål med framtiden är att fortsätta med volleybollen då den ger så många möjligheter men det är inget som hon vill ha som heltidsjobb i framtiden, utan något som hon isåfall vill fortsätta med vid sidan av ett vanligt arbete.

Avslutningsvis så skulle jag vilja önska Ulrika ett stort lycka till i framtiden och hoppas att hennes resa går att genomföra samt att hon får en härligt tid i USA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En RIGare som går vidare

Okategoriserade

Treornas tid på gymnasiet börjar att gå mot sitt slut och alla funderar på vad de ska göra efter studenten. Jag har intervjuat Ulrika Blomgren som går på Ållebergsgymnasiet och som även går på RIG för att se hur hon tänkt kring volleybollen och framtiden. 

 Ulrikas tid på RIG skulle hon beskriva som givande och utmanande på många sätt, dels pågrund av att det är väldigt tufft mentalt då man tränar såpass mycket och inte får så mycket fritid, men även mycket utvecklande tack vare all träningstid och alla matcher. Som RIGare på Ållebergsgymnasiet så tränar man fem dagar i veckan där varje träning vanligtvis varar i två timmar. Sedan spelar dem även en match varje helg, både på hemma- och bortaplan. Något som Ulrika tycker har varit extra spännande och roligt under sin tid på RIG är få möjlighet till att resa och möta olika lag från hela världen.

Ulrika har redan mött en hel del framgång inom sitt volleybollspelande då hon bland annat har vunnit ett flertal Nevza medaljer och till och med en guldmedalj år 2018. Nevza är ett Nordeuropeiskt mästerskap som spelas mellan Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, England och Färöarna. Förutom detta så har Ulrika även vunnit UPG (Ungdoms Grand Prix) år 2019 och hon blev även utsedd av coacherna från SM att hon år 2018 var den bästa spelaren på sin position och på så vis så kom Ulrika med i u18s All star team. För att ta sitt volleybollspelande vidare efter studenten så ska hon åka till USA för att fortsätta sin utveckling där. Skolan hon ska gå på är American International College i Massachusetts, vilket ligger mellan New York och Boston. 

Covid-19 är något som såklart oroar Ulrika i och med hennes flytt till USA men hon hoppas på att det hela har lugnat ner sig något tills dess så att flytten blir genomförbar.