Basket legendaren Kobe

Basket Legendaren Kobe Bryant, 41 år gammal, har dött i en helikopterkrasch. Hans 13 åriga dotter Gianna finns bland de nio dödsoffren. Polisens helikoptrar hade flygförbud – luften ska ha varit ”som soppa” enligt LA polisen. Det har framkommit i efterhand att helikoptern inte haft tillstånd att navigera genom dimman i berget. Människor runt om i världen både hyllar och hedrar basket legendaren och hans 13 åriga dotter.

Nyheten om Kobe Bryants död har skakat om USA på ett sätt som går långt, långt utanför sportens värld. När Bryant och hans dotter Gianna den 26 januari tillsammans med sju andra personer, störtade ner med privat helikoptern i Calabasas i Kalifornien har chocken övergått i en enormt stor sorg. I tidningar och tv-program, på sportarenor och i sociala medier. Människor runt om i världen har hyllat och hedrat Kobe Bryant efter dödsfallet.

Luften var som soppa”

Kobe Bryant privata helikopter lyfte från John Wayne- flygplatsen söder om Los Angeles vid 09.00. Helikoptern hade varit i luften i 40 minuter innan kraschen skedde.. Siktförhållandena var dåliga och en tjock dimma låg över los Angeles under morgontimmarna. Stadens polis LAPD uppger att deras helikoptrar haft flygförbud pga den täta dimman.

 

Därför åkte Kobe helikopter

Kobe gillade och använde helikopter som transportmedel ofta för att slippa all trafik. Kobe ville hitta ett sätt att hinna med träning utan att behöva ta mycket tid från familjen. Det tog nämligen inte mer än 15 minuter att åka till träningen och sedan tillbaka hem. Kobe och hans fru Vanessa hade också kommit överens om att aldrig färdas i samma helikopter. Dottern var en talangfull basketspelare och helikoptern var på väg till en basketmatch där Kobe Bryant skulle coacha dotterns basketlag.