Unga tar ordet håller föreläsning under demokrativeckan

 

Under onsdagen vecka 11 höll verksamheten Unga tar ordet en föreläsning i samband med Ållebergsgymnasiets demokrati-vecka. Unga tar ordet jobbar för att Falköping ska bli en så bra plats som möjligt för unga att bo och leva på. Sedan hösten 2016 anställer falköpings kommun 7 ungdomar som unga kommunutvecklare. Vid föreläsningen var fyra unga kommunutvecklare på plats tillsammans med ungdomsstrategen Karolin Svensson samt Adam Johansson, ordförande i falköpings kommunstyrelse.

 Föreläsningen började med att publiken fick svara på frågan ¨vet du hur du kan vara med och påverka i kommunen?¨. De besvarade sedan frågan, och förklarade hur man kan gå till väga för att kunna vara med och påverka. De förklarade bland annat att det finns en app vid namn speakapp, en app för ungas inflytande i kommunen. Detta är en nytt och enkelt sätt för unga att vara med och framföra sina åsikter och påverka vad som händer i kommunen. 

De visade även en film de gjort i syftet att visa för politikerna att ungdomar i Falköping vill att de ska fokusera mer på den psykiska ohälsan. När Unga tar ordet pratat fick vi även lyssna på Adam Johansson som berättade om sin väg från medlem i ett ungdomsförbund till Sveriges yngsta ordförande i en kommunstyrelse någonsin. 

 

 

Relaterade artiklar

Relaterade artiklar

studentpresenter

Glas Först ut har vi olika typer av glas. Det är både fint och praktiskt samtidigt som det är något som alla kan få nytta av.Accesoarer Här kommer ettsäkert kort som går hem hos de allra flesta! Kan man någonsin få för mycket av smycken ochaccessoarer? Inredning Till...

läs mer

Fordons-och transportprogrammet

             FORDONS-OCH TRANSPORTSPROGRAMMETFordons-och transportprogrammet är perfekt för dig som vill jobba med bilar i framtiden! Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program och på Ållebergsgymnaset erbjuds två olika inriktningar inom...

läs mer