En dag som media elev

Jag står i ett mörkt rum med resten av min klass. En strålkastare tänds och lyser upp mitt ansikte och jag skymtar en kamera bakom den men mer än så kan jag inte se. Jag känner klassens blickar men jag ler ändå mot kameran när jag hör det klickande ljudet av att bilderna tas. Det är den första dagen i tvåan och vi har precis börjat med medieinriktningen. Vår första uppgift blev att ta porträttbilder i fotostudion. 

 

Som medie-elev på Ållebergsgymnasiet får vi göra en hel del roliga saker. Det största projektet vi håller på med är vår skoltidning Diggit som vi jobbar med på både höstterminen och vårterminen i trean. Förutom det har vi hållit på med en del olika projekt. Bl.a när vi gjorde en tidning till Hyresbostäder, då vi fick åka och intervjua en vaktmästare och fotografera och skriva om deras bostäder. Vi har för det mesta jobbat i programmen InDesign och Photoshop där vi bl.a har designat bokomslag, skrivit tidningar och gjort broschyrer.

En stor del av att gå media är att jobba med fotografering. I tvåan hade vi ett ämne som hette fotografisk bild där vi jobbade med en hel del roliga och lite konstiga projekt. Ämnet innebar oftast att vi fick använda vår kreativitet och fotografera fritt inom ett visst tema. Några teman vi har haft för vår fotografering är spegling, porträtt, skräckbilder, färg och mode. Med dessa teman har vi fått till mycket annorlunda och coola bilder. Något vi använder oss av till många bilder är målarfärg. Vi har målat både ansikte, kropp och händer med målarfärg för att få till rätt effekt till bilderna vi ska ta.

Det bästa  med medie-inriktningen är   enligt mig att man  får vara kreativ och   jobba mer praktiskt än vad man gör i andra högskoleförberedande program. 

Bilder från Fotografisk Bild