Blandade känslor inför studenten

Studenten 2019 närmar sig med stormsteg. Nu är det inte långt kvar innan Ållebergsgymnasiets elever sjunger om lyckliga dagar.

– När vi började sa rektorn att 3 år skulle gå fort och det har det verkligen gjort säger (Rugile som snart ska ta studenten).

Minusgraderna har bytts ut mot pluss, vinterkängorna mot vårskor och vinterjackor mot vårjackor i härliga färger. Våren är påväg och studenten närmar sig.

Vårterminen går fort och 14 juni smäller det. Dem springer ut till väntade släkt familj och vänner för sin färd vidare ut i livet.

Tjejerna Sunisa, Rugile, Filippa och Michelle läser samhällsprogrammet, och det är blandade känslor kring att den stora dagen närmar sig med stormsteg.

– Det känns as gött, säger Sunisa.

De andra tjejerna instämmer, men samtidigt är det oundvikligt att inte känna ett visst vemod.

– Det är ju samtidigt en trygghet som försvinner, konstaterar Rugile.

– När vi började sa rektorn att tre år går fort, och det har det verkligen gjort.

Emilia Abrahamsson/ SA16a