Fem snabba med Zandra på Ållebergsgymnasiets café

Nu är det inte långt kvar till jul och en efterlängtad ledighet, och för varje dag som går ser vi allt fler tecken på den högtid som står för dörren. Adventsljusstakar, pyntade julgranar, tomtar i alla dess former och slag och – ja, till och med snö. På Ållebergsgymnasiet vill man självklart inte vara sämre än att sprida julkänslor bland eleverna. DIGGIT 2.0 träffar Zandra, en av Ållebergsgymnasiets cafés anställda, för att ta reda på vilka juligheter kafét kommer bjuda på fram till jullovet.

1. Vilka smällkarameller kan vi förvänta oss av caféet under veckorna fram till jul?

Under veckorna fram till jul kommer caféet bland annat att sälja pepparkakor och lussekatter. Finns det tid kommer vi även baka mjuk pepparkaka med icing på. Därutöver kommer vi att juldekorera caféet på olika sätt, med till exempel apelsiner och kryddnejlikor, för att skapa en mysig julkänsla. Vi ska även försöka anordna några tävlingar, kanske via instagram.

2.  Vad är det bästa med att arbeta på Ållebergsgymnasiets café?

Att få träffa nya människor helt klart. Så roligt är det inte att smöra mackor, haha! Jag började arbeta här i januari och slutar efter jul. Min tid på Ållebergsgymnasiet har varit mycket rolig!

3. Vad är det mest spektakulära som hänt caféet i höst?

För oss som jobbar här tror jag att det var dansuppvisning med akrobaterna från Kina som har varit det största för oss. Vanligtvis händer det inte så mycket i stora entrén, och då pågår vårt arbete som vanligt. Däremot är det alltid roligt med återkommande kunder, eftersom man till slut vet vad de ska köpa.

4. Vilken tid under skoldagen har ni flest kunder?

Flest kunder har vi efter första lektionens slut, vid niosnåret. Många elever kommer även och frågar om guldmål på tider när vi inte säljer detta. Tyvärr får vi inte sälja guldmål när skolan serverar lunch, eftersom guldmålen subventioneras av kommunen.

5. Många elever saknar yoghurten, kommer denna favorit åter att börja säljas i caféet?

Inte före lovet i alla fall, vi får se vilka beslut som tas inför kommande vårtermin. Anledningen till att yoghurten plockades bort är att allt för många elever tog både yoghurt och festis, vilket blev för dyrt för skolan.

Instagram : Allebergsgymnaseitscafe

Stephanie Santos Brito